Röviden

MTI
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelnék a kezdő orvosok óradíját
Hivatalos becslések szerint 2020-ra az EU területén az egészségügyben a munkaerőhiány elérheti az egymillió főt – hívta fel a figyelmet Éger István. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint ennek megakadályozása érdekében szükséges, hogy hazánkban a kezdő orvosok óradíja ne lehessen kevesebb, mint ötezer forint, szemben a jelenlegi bruttó ezer forinttal. Éger az ügyben levéllel fordult a legfőbb döntéshozókhoz. (M. B.)

Otthon szülés: Szabó szabályozást sürget
Az ombudsman szerint mielőbb meg kell fogalmazni a tervezett otthon szülés biztonságos körülményeinek szakmai minimumkövetelményeit, jogi és etikai feltételrendszerét. Szabó Máté már három éve is felhívta erre a jogalkotó és a szakma figyelmét. Ismét hangsúlyozta: most sem a nemzetközi, sem a hazai jogszabályok nem tiltják vagy korlátozzák a tervezett otthon szülést. (Z. N.)

Elítélték a tanárt bántalmazó apát
Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a szarvasi bíróság azt a férfit, aki két pedagógust bántalmazott – közölte a rendőrség. Az apa szeptember 16-án délután, a tanítás vége előtt ment be az általános iskolába, ahonnan el akarta vinni három gyermekét, ezt azonban az intézmény szabályzata értelmében csak előzetes írásbeli kérelem és igazgatói engedély alapján tehette volna meg. Az iskola egyik tanára erre felhívta a figyelmét, és megpróbálta megakadályozni az apát abban, hogy gyermekeivel távozzon, ám ő ekkor ellökte a tanárnőt. Az igazgató becsukta az intézmény bejárati ajtaját, mire az apa őt is félrelökte. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.