Röviden

MTI
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem békülnek a tálibok
Az afgán tálibok cáfolták, hogy tárgyalnának Hamid Karzai elnök kormányával a tizedik évébe lépett háború befejezéséről, a NATO viszont azt közölte, hogy a szövetség segít a radikális mozgalom és a kabuli kormány közötti egyeztetésben. Az ENSZ BT egy évvel meghosszabbította a NATO vezette afganisztáni nemzetközi stabilizációs katonai erő mandátumát. (MTI)

Párizs engedhet az EU-s nyomásnak
Franciaország kész változtatni tervezett bevándorlási törvényein, s hozzáigazítani őket az EU kívánalmaihoz – közölte Eric Besson bevándorlási és nemzeti identitási miniszter. Az EU erőteljesen kifogásolta a roma bevándorlók kitelepítésének francia gyakorlatát, és jogi lépéseket helyezett kilátásba, de közölte: hajlandó lemondani róluk, ha Párizs a francia törvényekbe beemeli az EU-n belüli migrációra vonatkozó uniós jogszabályokat. (MTI)

Testvérgyilkosság Phenjanban?
Az észak-koreai vezető legkisebb fiának és nemrég kijelölt utódjának, Kim Dzsong Unnak az emberei merényletet akartak elkövetni 2009-ben a „kedves vezető” legidősebb fia ellen, de Kína ezt megakadályozta – írta a Csoszun Ilbo című dél-koreai napilap. A 39 éves Kim Dzsong Nam főleg Kínában, illetve Makaón él azóta, hogy 2001-ben elvesztette apja bizalmát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.