Röviden

MN
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agónia
Grimm
Makay Zsolt pártelnök közölte, jelenlegi formájában megszűnik az MDF. Ha csak az idei két választást nézzük, akkor már régen megszűnt.

Rablás a játszótéren
Egy 13 éves gyereket rabolt ki egy 13 és 15 éves testvérpár Salgótarjánban egy zagypalválfalvai játszótéren. A két fiú a gyerek kabátját követelte, el is vették tőle, megpofozták, a karját hátracsavarták. A két támadót a rendőrök előállították, a fiatalkorút őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását. (MTI)

Elfogták az ámokfutót
Több piros lámpán is áthajtott Budapesten tegnap egy 27 éves érdi férfi, aki ellen összesen hat elfogatóparancs volt érvényben. A XXI. kerületben az álló kocsisort megelőzte, és a tilos jelzés ellenére behajtott a kereszteződésbe. A rendőrök üldözni kezdték, végül egy útkereszteződésben összeütközött egy másik gépkocsival, amelynek két gyermek utasa könynyebben megsérült. A menekülő kiugrott az autójából és futni kezdett, de a rendőrök elfogták, társának állítólag sikerült elszöknie. (MTI)

Magyar paprikát koboztak el
Több mint 14 tonna feketepiacra szánt magyar paprikát koboztak el Romániában, az aradi pénzügyőrség munkatársai a nagylaki határátkelőnél bukkantak az illegális árura. Az iratok szerint a 14 200 euró (3,9 millió forint) értékű szállítmány Magyarországról származott, s egy bukaresti cégnek szánták. Ez utóbbi képviselője azonban a pénzügyőröknek azt mondta, a magyar szállítóval nem áll üzleti viszonyban, és nem rendelt paprikát. (MTI)

Kitelepítés Dunaújvárosban
A partfal csúszása miatt ma reggel nyolc órától kiürítik Dunaújváros egyik részét, a Táborállást. A kitelepítés 50 házat érint, ebből 25-ben állandó lakosok élnek – közölte az FN. A májusi esőzések miatt először 10 ingatlan került veszélybe, most azonban egyre jobban látszanak a repedések, a partoldal egy-két helyen leszakadt. Szakértők szerint a csúszásveszély élet- és balesetveszélyt jelent az ott élőkre. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.