Röviden

MN
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadfi indul
Nem jött rendbe Böczögő Dorina sérülése, így nem szerepelhet a szombaton kezdődő rotterdami tornász-világbajnokságon. Helyette az eredetileg tartaléknak nevezett Szabadfi Szilvia kap lehetőséget. (MTI)

Nyert a Vasas
A női röplabda Extraligában: NRK-Nyíregyháza–Békéscsaba 1-3, Vasas–Nyíregyházi Főiskola 3-0. (MTI)

Hokis központ
A legmodernebb képességfejlesztő eszközök segítik a jövőben a magyar jégkorongozókat és edzőket. A káposztásmegyeri Jégpalotában átadott Metodikai Központban mostantól 440 négyzetméteren elterülő bázison a korcsolyázást, a lövéseket, speciális mozgásokat hatékonyabbá tévő berendezések mellett izom- és ügyesség-, valamint egyensúlyérzék-javító gépek állnak az utánpótláscsapatok, illetve a felnőtt- és korosztályos válogatottak rendelkezésére, s a központ eszközeit térítésmentesen használhatja minden játékos a hét összes napján. (MTI)

Konferencia a TF-en
Testkultúra a klebelsbergi kultúrpolitikában címmel országos szakmai-módszertani konferenciát rendeznek október 16-án, szombaton a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) aulájában. Az egész napos tanácskozás 10 órakor kezdődik, amely az iskolai testnevelés és diáksport megújítását szolgálja. (MN)

Tíz főtáblás
Tíz magyar játékos szerepelhet egyesben mától a főtáblán az asztaliteniszezők Budaörsön zajló I. Joola Magyar Nemzetközi Bajnokságán, amely a Pro Tour-sorozat része. A 30 ezer dollár összdíjazású versenyen a férfiaknál Kosiba Dániel és Jakab János, a nőknél pedig Tóth Krisztina, Lovas Petra és Póta Georgina (képünkön) egyből az elitmezőnybe kapott besorolást, a csütörtökön véget ért selejtezőből pedig Muskó Péter, Pattantyús Ádám, Fazekas Péter, Pázsy Ferenc és Pergel Szandra verekedte be magát a 64 közé. (MTI)

Búcsú Bundzsáktól
Ma 12.45-kor a Rákospalotai temetőben helyezik öröm nyugalomra Bundzsák Dezsőt, a Vasas 25-szörös válogatott labdarúgóját, aki október 1-jén, 82 esztendős korában hunyt el. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.