Röviden

MTI
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordszinten a felszámolások
A felszámolásoknál csak az új cégek alapítása nő dinamikusabban az építőiparban: az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint az első három negyedévben az ágazat csaknem háromezer cége ment tönkre, 18 százalékkal több, mint egy évvel korábban, miközben több mint 4300-at alapítottak. Több mint négyszáz építőipari vállalkozás felszámolását indították el a cégbíróságok szeptemberben, ami rekordnak számít. (B. P.)

A vajdaságiak elítélő nyilatkozatot várnak
A jugoszláv partizánok által a II. világháború végén, 1944–45-ben Bácskában a magyarok ellen elkövetett bűntetteket is el kellene ítélnie a szerb parlamentnek – mondta a szkupstina ülésén Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője. A politikus annak a nyilatkozatnak a vitájában szólalt föl, amely elítélné a 90-es években a volt Jugoszlávia területén dúló háborúkban a szerbek ellen elkövetett bűntetteket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.