Röviden

MN
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány, a szabadságharcos
Gyurcsány Ferenc szerint „tényleg eljött a szabadságharc ideje”, „de ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben”. A volt miniszterelnök ezt tegnapi blogbejegyzésében írta, lopásnak minősítve Orbán Viktor kormányfő szerdai bejelentése kapcsán a magán-nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztését. (MN)

Közös megegyezés
Közös megegyezéssel, saját akaratából távozik Mesterházy Attila felesége a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól, nem akart tovább ott dolgozni, amire személyes okai voltak – nyilatkozta az MSZP elnöke a Klubrádióban. (MN)

72 óra a rászorulókért
Hívő fiatalok ezreit megmozgató akció indul ma, „72 óra kompromisszum nélkül” címmel az Ökumenikus Ifjúsági Iroda szervezésében. A megmozdulás lényege, hogy a fiatalok jelentkező csoportjai három napon át végeznek szociális, karitatív vagy fejlesztő, építő tevékenységet, vagyis a legkülönfélébb módon segítenek rászorulókon. A budapesti Szent István téren ma két órakor kezdődő megnyitón ott lesz Spányi Antal katolikus, Szabó István református és Fabiny Tamás evangélikus püspök. (J. I.)

Nem kis egyház
Tegnapi, Szabálytalanságok az egyházi iskolákban című cikkünkben félreérthető módon írtunk a Missziótársaságról, amely nem kis egyház, hanem a katolikus egyházhoz tartozó apostoli élet társasága. Az érintettektől elnézést kérünk. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.