Röviden

MTI
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kegyetlenkedés a titkos börtönben
Kabul. Kegyetlen bánásmódban volt részük azoknak a fogva- tartottaknak, akiket egy titkos amerikai börtönben őriztek Afganisztánban – derül ki egy civil szervezet által tegnap közzétett tanulmányból. A jelentés – amelyet Soros György intézete, a Nyílt Társadalom Alapítvány készített az egykori őrizetbe vettek megkérdezésével – rávilágít arra, hogy a Kabultól északra fekvő Bagramban felállított fogdában az őrök a bent tartottaktól rendszeresen megvonták a természetes fényt, nem látták el őket elegendő élelemmel, sőt még azt is megakadályozták, hogy a Vöröskereszt felkeresse a rabokat. (MTI)

Tálib készség a tárgyalásra
Kabul. Az Afganisztánban zajló békedzsirga elnöke szerint a tálibok készek béketárgyalásokat folytatni. Burhanuddin Rabbani volt afgán államfő tegnap arról beszélt újságíróknak Kabulban, hogy a tálibok nem zárkóztak el a háború nem katonai lezárásának lehetőségétől, és közölték, milyen feltételekkel lennének hajlandók tárgyalásokat folytatni a békéről. (MTI)

Rompuy hivatalos autóval fuvarozott
Brüsszel. Fény derült arra, hogy Herman Van Rompuy, az Európai Unió tanácsának elnöke (képünkön) az unió hivatalos limuzinját használta arra, hogy családja kilenc tagját nyári vakációjuk idején Brüsszelből Párizsba, majd onnan viszsza fuvarozza. Az elnök szóvivője megerősítette a hírt. Azt mondta, ez normális, és kiemelte, mindez az adófizetőknek 50 eurós benzinköltséget jelentett. (L. I.)

Kína: Elítélt bűnöző a békedíjas Liu

Peking. Liu Hsziao-po (Liu Xiaobo) kitüntetése a Nobel-békedíjjal, mivel egy elítélt bűnözőről van szó, egyenértékű a bűnözésre való felbujtással – jelentette ki tegnap Pekingben Ma Csao-hszü (Ma Zhaoxu). A kínai külügyi szóvivő tájékoztatóján – utalva Liu státusára – azt hangoztatta, hogy Kínában a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, s az állam joga – mint minden országban –, hogy a törvénytelenségeket szankcionálja. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.