Röviden

MN
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtört a lendület
A lakosság gazdasági közhangulatában tavasszal felgyorsult javulás most megtörni látszik, de a helyzet megítélése jelenleg is jobb, mint a választásokat megelőző négy évben – derül ki a Medián felméréséből. Eszerint a vállalkozók, értelmiségiek, a jobb jövedelmi helyzetűek az átlagosnál valamivel derűsebben vélekednek a gazdasági folyamatokról, a devizahitelt törlesztők viszont a lakossági átlagnál negatívabban ítélik meg a kilátásaikat. (MN)

Az ombudsman az elítéltek jogaiért

Szabó Máté azt javasolta a közigazgatási és igazságügyi miniszternek, fontolja meg a jogorvoslat lehetőségének megteremtését az elítélteknek. A szegedi börtönben megsértették egy panaszos személyes szabadsághoz való jogát, miután tévesen határozták meg, mikor lehet feltételesen szabadlábra helyezni. Szabó kezdeményezte az intézet parancsnokánál a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának módosítását. (MTI)

További előállítások az FKF-nél
Házkutatást tartottak és öt embert előállítottak a rendőrök a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) egyik telephelyéről az újabb gyanús ügyek miatt – hangzott el a Hír TV esti híradójában. Az anyagbeszerzési osztály vezetőjét és három alkalmazottat az FKF egyik telephelyéről vitték el kihallgatásra a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói, közülük egy embert őrizetbe vettek. A fővárosi cég egyik beszállítójának képviselőjét is előállították. (MN)

732 milliót bukott el Pécs önkormányzata
Hiányos előkészítés miatt bukott el 732 millió forintot a pécsi önkormányzat. A város uniós pályázaton nyert forrást egy új állatkert építésére, ám a szocialista városvezetés ideje alatt előkészített projektből olyan tételeket, mint az útépítésnek, a terrárium berendezésének és a közműcsatlakozásnak a költségét is kihagyták, amelyek miatt a költöztetéshez további 1,5 milliárdot kellett volna biztosítani. A Páva Zsolt vezette pécsi önkormányzatnak azonban nincs ennyi pénze, így az elnyert forrást sem használja fel a város. (B. M. C.)

Pert nyert Budaházy
A Fővárosi Ítélőtábla 750 ezer forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítés megfizetésére és elégtételadásra kötelezte a stop.hu hírportált üzemeltető céget a mai napon hozott jogerős ítéletével Budaházy György sérelmére elkövetett jóhírnév-sértés miatt – közölte a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. Az internetes lap egy 2008-as tüntetésről szóló tudósításában valótlanul állította, hogy Budaházy a saját boltjaiban kapható maszkokat reklámozta és seftelt, üzleti céljait érvényesítette. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.