Röviden

MTI
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önbizalom
Grimm
Venezuela a következő kétszáz évben ellátja kőolajjal Fehéroroszországot – jelentette ki tegnap Hugo Chávez venezuelai elnök Minszkben. Ha az olajkincs nem is, Chávez kimeríthetetlen.

Új denevérfajokat találtak Ausztriában
Két új denevérfajt fedeztek fel Ausztriában a közelmúltban, a dél-európai elterjedésű nagy szelindekdenevér Tirolban, a kontinens északkeleti felére jellemző tavi denevér pedig Alsó-Ausztriában került elő. A szakemberek Hohenaunál fedezték fel a tavi denevért. Eddig csupán régi csontleletek tanúskodtak egykori előfordulásáról. A nagy szelindekdenevér hangját az Innsbrucktól nem messze eső Miksa-barlangban ultrahangos felvételekkel sikerült azonosítani. (MTI)

Iráni kézlevágás csokoládélopásért
Egyik kezének levágására ítéltek Iránban egy férfit a napokban, mert csokoládét és kakaót lopott el egy teheráni boltból. A csonkoláson felül további egyévi börtönnel sújtották a 21 éves fiatalembert. Ebből fél évet az üzletnek okozott kárért, másik felet pedig a rendőrséggel szembeni engedetlenség miatt szabták ki rá. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 2, 8, 38, 44, 50. Joker-szám: 696 938. Hatos lottó: 12, 22, 36, 37, 39, 43. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.