Röviden

MTI
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodás Ungváron
A magyar kormány a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnek (KMKSZ) adta át a vereckei magyar honfoglalási emlékművet. Az erről szóló megállapodást Ungváron írta alá Németh Zsolt külügyi államtitkár és Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke. Ezzel rendeződött a 2008-ban műszakilag átadott vereckei honfoglalási emlékmű bizonytalan jogi helyzete, amelynek tisztázása az előző kormány KMKSZ-ellenessége miatt nem történt meg. (MTI)

Szakrális festészet
A magyar festészet napja rendezvényeként a Semmelweis Szalonban (Budapest VIII. ker., Üllői út. 26.) ma este hatkor Somogyi György művészettörténész nyitja meg a Kortárs szakrális festészet című kiállítást. Az üveg-, zománc-, textil- és szobrászművészetnek a festészettel határos területeire is bepillantást nyújtva a tárlat a mai magyar szakrális festészetről ad átfogó képet ötven alkotó munkáin keresztül. (T. G.)

A kis herceg 3D-ben
A Variety című magazin internetes változata szerint Mark Osborne lesz az Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyvéből készülő animációs film rendezője. A háromdimenziós, 45 millió euró (12,3 milliárd forint) költségvetésű film 2014-ben kerül mozikba. A regényből televíziós adaptáció is készült: az 52 epizódból álló sorozatot karácsonytól Franciaország mellett nyolcvan országban vetítik. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.