Röviden

MN
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szárnyalt a processzorgyártó
Minden korábbinál nagyobb, 11 milliárd dollárt meghaladó bevétellel zárta üzleti évének szeptemberrel véget ért harmadik negyedévét az Intel. A mikroprocesszor-gyártásban világelső amerikai társaság gyorsjelentése szerint az adózott nyereség 59 százalékkal 2,96 milliárd dollárra, részvényenként 52 centre nőtt a tavalyi 1,86 milliárdról. (MTI)

Rendkívül fertőzött Magyarország
Csökkent az informatikai világ fertőzöttségi szintje az elmúlt hónapokban – derül ki a Microsoft biztonsági jelentéséből, amely szerint minden századik online számítógép vírusos. A Hwsw.hu által idézett kutatás szerint Magyarországon a gépek több mint másfél százalékán van vírus, féreg vagy más rosszindulatú program, ami több tízezer számítógépet jelenthet. Ausztriában ennek ötöde a fertőzöttségi szint, de még Csehországban, Szlovákiában és Romániában is sokkal jobb a helyzet. (MN)

Tőzsdére készül a Mail.ru
Még az idén bevezetik a tőzsdére az orosz Mail.ru papírjait. A vállalat a legnagyobb netes vállalkozás az országban, 50 millió felhasználóval, valamint résztulajdonosa a Facebooknak is. A Wall Street Journal információi szerint még az idén 750 millió dollár értékű papírt dobnak piacra a londoni tőzsdén, amely ötmilliárd dollárra értékelné a vállalatot. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.