Röviden

MTI
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magasan maradnak a gabonaárak
A gabonaárak egy ideje már magasan vannak a világpiacon és Magyarországon egyaránt, s csökkenésükre a szakértők szerint középtávon sem lehet számítani. A búza árát az aratás előtt vitték fel a szokásosnál kisebb termésről szóló hírek, s közel 40 éve nem tapasztalt áremelkedés történt július elejétől augusztus elejéig. (MTI)

Ömlik majd a kőolaj Fehéroroszországba
Venezuela a következő 200 évben ellátja kőolajjal Fehéroroszországot – ezt erősítette meg Hugo Chávez venezuelai elnök tegnap Minszkben, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel találkozván. (MTI)

Díjat kapott a Rába és Csányi Sándor
A több mint kétezer munkavállalót foglalkoztató Rába Járműipari Holding Nyrt. lett Az év legeredményesebb magyar vállalata, a díjat a Figyelő című hetilap által felkért zsűri a cég 2009-es teljesítménye alapján ítélte oda. A Figyelő Top 200 gálán különdíjjal jutalmazták a gazdasági válság legsikeresebb vállalatvezetőjét, amely címet a „válság kormányosa”, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója érdemelte ki. (MTI)

Orosz–lengyel gázegyezmény
Az orosz és a lengyel kormány új gázszállítási egyezményben állapodott meg, és ezzel Nyugat-Európa ellátása is biztosnak látszik Lengyelországon át. A felek ugyanis egyetér-tettek a gáztranzit feltételei-ben is a Jamal vezetéken át Németországba. A jelenlegi orosz–lengyel gázegyezmény jövőre lejár. Az új megállapodás évi 10 milliárd köbméter földgáz lengyelországi exportjára szól 2037-ig, s rendezi a továbbszállítást is Nyugat-Európába. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.