Röviden

MN
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Madarak lencsevégen
Szombaton és vasárnap a III. Tisza-tavi madarász- és természetfotós-fesztivál programjaival a Tisza-tó egyedülálló vízi- és madárvilágát mutatják be Poroszlón a művelődési házban.

Süllők a strandon
Balatoni őszi hangulat a szigligeti strandon. Október 23-án és 24-én különféle halételek, ételkülönlegességek, a helyi borászok remekei, kézműves- portékák és gyerekprogramok várják a szigligeti süllőfesztivál vendégeit.

A hecsedli ünnepe
A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvárfőzés bemutatása mellett szórakoztató programok, csipketea, csipkelekváros fánk, laska és palacsinta – szombaton és vasárnap ez a menü Szarvaskőn, a csipkebogyó-fesztiválon.

Vendel-napi búcsú
A magyarlukafai Vendel-napi búcsút 1985 óta minden évben megrendezik. Vasárnap a kézművesség, a népzene, a néptánc mellett a mutatványosoké lesz a főszerep Magyarlukafán, de lesz kiállítás, bábszínház és sok más családi program is.

Tökfaragók és töklámpások
Október 30-án tökfaragó verseny, tökös ételkülönlegességek, jelmezverseny, gyermeksarok, kézműves-foglalkozások és töklámpás-felvonulás várja a családokat Délegyházára.

A veterán autók szerelmeseinek
Október 22-től 24-ig a budapesti SYMA csarnokban rendezik meg a veterán járművek nemzetközi kiállítását. Az oldtimershow-ra látogatók találkozhatnak a régi korok járműveivel, a járműveket használó emberek öltözetével, az általuk hallgatott zenevilággal, festészettel és szobrászattal. Idén is vadonatúj kollekciót, kétszázhetven veterán gyöngyszemet mutatnak be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.