Röviden

MTI
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar megerősítés
Belgrád. A magyar Országgyűlés hat hónapon belül ratifikálja a Szerbia EU-tagságra való felkészülését segítő stabilitási és társulási megállapodást – közölte a hét végén a legnagyobb szerb kormánypárt, a Demokrata Párt magyar parlamenti képviselője. Tóth Tamás szerint erről biztosították a Fidesz magas rangú tisztségviselői pártja Budapesten tárgyaló képviselőcsoportját. (MTI)

Németh Zsolt: Az ET minket igazol
Beregszász. Az Európa Tanács velencei bizottságának állásfoglalása messzemenően igazolja a szlovákiai nyelvtörvénnyel kapcsolatos magyar álláspontot – mondta szombaton Németh Zsolt külügyi államtitkár a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola felújított épületrészének átadásán. Kifejtette: a magyar fél soha nem vitatta a bizottság állásfoglalásának azt a megállapítását, hogy az államnyelv védelme legitim cél, amivel egyet is lehet érteni. (MTI)

Koalíciós szakítás?
Pristina. Akár másfél hónapon belül parlamenti választások lehetnek Koszovóban, miután a Fatmir Sejdiu volt államfő vezette Koszovói Demokratikus Liga – Hashim Thaci kormányfővel kialakult feszült viszonya miatt – várhatóan ma kilép a kormányból. Az alkotmány szerint így másfél hónapon belül választásokat kell tartani. Addig várhatólag nem lesznek szerb–koszovói tárgyalások sem. (S. I.)

’56-os ünnepségek
Varsó. Egyhetes, az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékező programsorozat indult tegnap a lengyel fővárosban. Október 23-án emléktábla-koszorúzás lesz és a varsói Szent István-templomban mise keretében bemutatják a magyar Szent Korona másolatát. Közben tegnap az 1956-os forradalom évfordulója kapcsán a párizsi diadalívnél is koszorúztak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.