Röviden

MN
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP a bűnözés iskolájáról
A szabálysértésekről szóló törvény fiatalkorúakat érintő rendelkezéseinek megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól az MSZP, hogy a jövőben fiatalkorúak ne kerülhessenek börtönbe egy tábla csokoládé ellopásáért. Lendvai Ildikó szerint a jogszabály-módosítás embertelen, igazságtalan, nélkülözi a hétköznapi irgalmat. Úgy vélte, ez a törvény iskola helyett a bűnözés iskolájába vezeti a gyerekeket. (MTI)

Megszüntetett nyomozás
Bűncselekmény hiányában megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség a Vona Gáborral szembeni nyomozást – adta hírül a Jobbik. A pártelnökkel szemben egyesülési joggal visszaélés vétsége miatt indítottak eljárást: a gyanú szerint a 2009. augusztus 22-én Szentendrén, magánterületen megtartott Új Magyar Gárda Mozgalom-rendezvényen a gárda vezetőjeként vett részt. (MN)

Polgárőrdíjak
Az ORFK Teve utcai székházában a kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőrök mellett először kaptak újságírók is díjat az Országos Polgárőrszövetségtől. Az ATV-től Kálmán Olga, a Hír TV részéről Ókovács Szilveszter, lapunktól pedig D. Horváth Gábor főszerkesztő-helyettes kapott sajtódíjat, aki a hozzá járó 50 ezer forintot a katasztrófa áldozatait támogató alapba utalja át. (MN)

Fideszes győzelem
Papp Bertalan, a Fidesz–KDNP jelöltje győzött a jogsértések miatt megismételt polgármester-választáson a Szabolcs megyei Máriapócson vasárnap. Az önkormányzati képviselőkre leadott voksokat lapzártánkkor még számolták. (MTI)

Emlékezés a gulagokra
Többet kell tenni azért, hogy a magyar nemzet megismerje a szovjetunióbeli kényszermunkatáborokban, a gulagokban történteket – mondta Kun Miklós történész a magyar rabok hazatérésének 57. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen szombaton, a budapesti Honvéd téren. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.