Röviden

MN
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Honvéd-bravúr
Az esélyeknek megfelelően könynyedén jutott be a legjobb négy közé a férfi vízilabda Magyar Kupában az Eger és a Ferencváros; előbbi együttes a Pécset, utóbbi a BVSC-t búcsúztatta. Nagyobb küzdelem alakult ki a Szeged–Szolnok párharcban, de összesítésben egy góllal nyert a favorit Szeged. A Honvéd viszont 5-5-ös idegenbeli döntetlen után tegnap 11-7-es vezetés után, 11-10-es hazai bravúrral kiverte a bajnoki címvédő Vasast. (MN)

FIFA-vizsgálat
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indított annak tisztázására, mi igaz a Sunday Times által egy feltételezett korrupciós ügyről megjelentetett információkból. A brit lap szerint a FIFA egyes tisztviselői pénzt kértek azért, hogy a 2018-as, illetve 2022-es világbajnokság helyszínének kiválasztásakor az adott országra voksoljanak. Amos Adamu, a végrehajtó bizottság nigériai tagja állítólag 570 ezer euróra tartott igényt támogatásáért cserébe. A tahiti Reynald Temarii, a FIFA alelnöke pedig 1,6 millió eurót kért egy sportakadémia javára. (MTI)

Böczögő nélkül
A Tóth Renáta, Divéky Luca, Csillag Tünde, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia alkotta magyar női válogatott az olimpikon Böczögő Dorina nélkül tornázott tegnap a rotterdami világbajnokság csapatversenyében, de csak kettőt rontott gerendán. Az előzetes számítások szerint a csapatban elért eredmény a 23. és 26. hely közé hozhatja az együttest, a végeredmény azonban csak késő este, lapzártánk után derült ki. A legjobb 24 indíthat teljes csapatot a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-n. (MTI)

Nem futnak
Technikai okok miatt elmarad a Bécs–Pozsony–Budapest szupermaraton, amely három országon haladt volna keresztül október 19. és 23. között. A szervezők tegnap délután közölték, hogy csak a szombati nemzetközi félmaratont rendezik meg. A futóversenyre idén 21. alkalommal került volna sor. (MTI)

Másodvonal
A Mezőkövesd 2-0-ra nyert az Orosháza ellen, míg az MTK II 0-0-s döntetlent játszott a Diósgyőrrel a labdarúgó NB II tegnapi játéknapján, a Keleti csoportban, így helyet cseréltek a tabella második-harmadik helyén. Vezet a DVSC II-t 1-0-ra legyűrt Nyíregyháza. Nyugaton a Pécs csupán 0-0-ra volt képes hazai pályán a Budaörs ellen, így élre ugrott a Tatabányát 3-1-re vert Videoton II. (MTI)

Totóeredmények
A heti totó helyes tipposzlopa a következő: 1, 1, 2, 1, X, 2, 2, 1, 1, 2, 1, 1, 1, 1. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.