Röviden

MN
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szaúdi jelzés
Európa elleni terrorista támadás veszélyére figyelmeztették a szaúd-arábiai titkosszolgálatok a minap az európai országokat – közölte a francia belügyminiszter, Brice Hortefeux. A tájékoztatás szerint az al-Kaida újabb fenyegetése többek között Franciaországot érinti. (MTI)

Felminősítés előtt?
A feltörekvő piaci országok között Magyarország az egyik, amelynek továbbra is erősen érik az egyfokozatú felminősítés – idézte a Portfolio.hu a Morgan Stanley makrogazdasági adatokkal frissített modelljét. Különösen alulárazottnak látszik a kelet-közép-európai régió, aminek fő oka, hogy a piac tartott attól, az európai adósságválság a feltörekvő európai országokra is kiterjed. (MN)

Büntetés a magyarul társalgó diákoknak
Ötvenszer íratta le két diákjával egy angoltanárnő, hogy „A tanítási órán nem beszélünk magyarul!” – adta hírül az MR1-Kossuth rádió. Az eset a 87 százalékban magyarlakta szlovákiai Dunaszerdahely egyik szlovák tannyelvű iskolájában történt. Az igazgató közölte, a tanárnő hibázott. (MN)

Iraki fordulat
Százszámra állnak át az amerikaiakkal szövetségre lépett iraki szunnita sejkek és milíciáik az al-Kaida oldalára – írta a The New York Times. Az amerikai liberális lap úgy tudja, hogy több ezer, a kormány szolgálatában álló szunnita fegyveres kettős ügynökké vált. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.