Röviden

R. Kiss Kornélia
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigmond Vilmos életműdíja
Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőr a hét végén vette át a macedón Manaki fivérek filmoperatőri fesztiválján az Arany Kamera 300 díjat. Az alkotót életművéért jutalmazták a kitüntetéssel. (MTI)

Makoveczet köszöntik
A kortárs magyar építőművészet legkiemelkedőbb alakját, a 75 éves Makovecz Imrét köszöntik a kaposváriak a város Klebelsberg Középiskolai Kollégiumában megnyitott kiállítással. A Magyar Művészeti Akadémia alapítójától és örökös elnökétől szép stílusú hitvallást olvashatunk, munkásságába pedig nagy méretű, színes fotókkal kapunk betekintést. Feltárul a látogató előtt a makoveczi életmű gazdagsága, rácsodálkozhatunk a karcsú, tűhegyes csúcsban végződő tetőszerkezetű paksi katolikus, a siófoki evangélikus és a kolozsvári református templomról, a munkássága csúcsát jelentő Sevillai Expo magyar pavilonjáról, a tucatnyi falusi közösségi házról, az egri uszodáról és a makói fürdőről készült felvételre. (G. J. A.)

Kolozsvári Papp Lászlóra emlékeznek
Ma este hat órától a Magyar Írószövetségben Kolozsvári Papp László kétszeres József Attila-díjas íróra, műfordítóra emlékeznek. Az esten Szakolczay Lajos, Alexa Károly, Budai Katalin, Ferenczy Csongor
és Peták István beszélgetnek a 2005-ben elhunyt szerzőről. (R. K. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.