Röviden

MN
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állástalanság: biztató tendenciák
Két év hanyatlás után az idei második negyedévben növekvőre fordultak a foglalkoztatási mutatók az EU-ban, a munkanélküliség május óta csökken – derül ki az Európai Bizottság tegnap nyilvánosságra hozott munkaerő-piaci figyelőjéből. A jelentés Magyarország foglalkoztatási helyzetét is górcső alá vette, s megállapította: május és július között a foglalkoztatási és a munkanélküliségi mutató is javult. (MTI)

Bin Laden védelem alatt?
Oszama bin Laden és Ajman az-Zavahri, az al-Kaida terrorszervezet vezetői Pakisztán északnyugati térségében, helyi titkosszolgálati ügynökök védelme alatt bujkálnak – jelentette tegnap a CNN hírtelevízió a NATO egy magas rangú tisztviselőjére hivatkozva. A forrás szerint az al-kaidások közül senki sem lakik barlangban, hanem házakban, viszonylagos kényelemben élnek. (MTI)

Hende Csaba Izraelben
Izraelbe érkezett tegnap a magyar honvédelmi miniszter, aki megtekinti a Tel-Avivban megrendezett ISDEF védelmi ipari kiállítást – áll a tárca lapunkhoz eljuttatott közleményében. Hende Csabát fogadta Ehud Barak izraeli védelmi miniszter, míg a kíséretében lévő Benkő Tibor vezérkari főnök izraeli kollégájával, Gabi Askenázi altábornaggyal folytatott megbeszélést a két hadsereg együttműködése kiszélesítésének lehetőségéről. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.