Röviden

MTI
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebbet tankoltunk az idén
A Magyar Ásványolaj-szövetség adatai szerint az első kilenc hónapban 9,8 százalékkal, 2,212 milliárd literre esett vissza az üzemanyag-fogyasztás a tavalyi év azonos időszakához képest. A 95-ös benzinből 11,8 százalékkal fogyott kevesebb, míg a 98-asból 36,4 százalékkal vásároltak kisebb mennyiséget. Az előbbi üzemanyagból kilenc hónap alatt 1,004 milliárd litert adtak el, míg az utóbbi benzinfajtából 27,7 millió liternyit. Gázolajból 7,2 százalékkal, 1,18 milliárd literre csökkent az eladás az idei esztendő első kilenc hónapjában. (MTI)

Bajnai letagadja a csontvázakat
Azzal, hogy a szocialisták megszavazták a parlamentben a zárszámadási törvényt, elismerték, hogy a Bajnai-kormány a 2009-es költségvetés zárásakor és az idei büdzsé elkészítésekor költségvetési trükkök tucatjaival valótlan képet tárt az Országgyűlés elé – állította Rogán Antal, a Fidesz politikusa. Orbán Viktor korábbi bejelentése szerint százmilliárd forint hiányzott a tavalyi kasszából. Bajnai Gordon titkársága közölte: a Bajnai-kormány rendezett költségvetést hagyott hátra; csontvázak nem kerültek elő, mert nincsenek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.