Röviden

MTI
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tornasikerek
Elsőként jutott be a szombati döntőbe a négyszeres Európa-bajnok Berki Krisztián lólengésben a tornászok rotterdami világbajnokságán. A 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlata tökéletesen sikerült, produkciójára 15,900 pontot kapott. Ugyancsak remek hír, hogy huszonkettedikként bekerült a legjobb huszonnégy közé a magyar férfiválogatott, így – a női csapathoz hasonlóan – indulhat a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. (MTI)

Felcsút: két csillag?
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által akkreditált, angliai székhelyű laboratórium munkatársai két napon át vizsgálták a helyszínen a közelmúltban felújított felcsúti műfüves futballpályát, amelyre a Puskás akadémia a FIFA kétcsillagos, azaz a legmagasabb minősítését kérte. Ezzel a Kárpát-medence legmagasabb besorolású pályája lehet a felcsúti. Európában az elmúlt három évben 150 pálya kapta meg az egycsillagos és további 141 a legmagasabb, kétcsillagos besorolást. A környező országok közül eddig egyedül Ausztriában létesültek kétcsillagos játékterek. (MTI)

Pontlevonás
Két pont levonásával sújtotta Király Gábor (képünkön) csapatát, az 1860 Münchent a Német Labdarúgóliga (DFL). A Bundesliga 2-ben szereplő klubot a licencszabályok megsértése miatt büntette meg a DFL, mivel az eljárás során nem közölt minden szükséges adatot anyagi helyzetéről. A magyar válogatott kapust is a soraiban tudó müncheni együttes – amely nem fellebbez a döntés ellen – így a hatodikról a hetedik helyre csúszott vissza a tabellán, s hátránya nyolc pont az éllovas Hertha BSC-vel, Dárdai Pál csapatával szemben. (MTI)

Bajnoki küzdelmek
A Budapest Bank férfi kézilabda-liga tegnapi mérkőzésén: Tatran Presov (szlovák)–MKB Veszprém 35-36. A női NB I-ben: Veszprém–Siófok 25-23. A férfi kosárlabda NB I-ben: Albacomp–Falco 92-80. A jégkorong Mol-ligában: Sapa Fehérvár–Steaua Bucuresti (román) 7-0, FTC–Dunaújváros 2-1, Vasas–Miskolc 3-2. A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában: Gyirmót–Budapest Honvéd II 0-0. (MTI)

Tornasikerek
Elsőként jutott be a szombati döntőbe a négyszeres Európa-bajnok Berki Krisztián lólengésben a tornászok rotterdami világbajnokságán. A 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlata tökéletesen sikerült, produkciójára 15,900 pontot kapott. Ugyancsak remek hír, hogy huszonkettedikként bekerült a legjobb huszonnégy közé a magyar férfiválogatott, így – a női csapathoz hasonlóan – indulhat a jövő évi olimpiai kvalifikációs
világbajnokságon. (MTI)

Felcsút: két csillag?
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által akkreditált, angliai székhelyű laboratórium munkatársai két napon át vizsgálták a helyszínen a közelmúltban felújított felcsúti műfüves futballpályát, amelyre a Puskás akadémia a FIFA kétcsillagos, azaz a legmagasabb minősítését kérte. Ezzel a Kárpát-medence legmagasabb besorolású pályája lehet a felcsúti. Európában az elmúlt három évben 150 pálya kapta meg az egycsillagos
és további 141 a legmagasabb, kétcsillagos besorolást. A környező országok közül eddig egyedül Ausztriában létesültek kétcsillagos játékterek. (MTI)

Pontlevonás
Két pont levonásával sújtotta Király Gábor (képünkön) csapatát, az 1860 Münchent a Német Labdarúgóliga (DFL).
A Bundesliga 2-ben szereplő klubot a licencszabályok megsértése miatt büntette meg
a DFL, mivel az eljárás során nem közölt minden szükséges adatot anyagi helyzetéről.
A magyar válogatott kapust is a soraiban tudó müncheni együttes – amely nem fellebbez a döntés ellen – így a hatodikról a hetedik helyre csúszott vissza a tabellán, s hátránya nyolc pont az éllovas Hertha BSC-vel, Dárdai Pál csapatával szemben. (MTI)

Bajnoki küzdelmek
A Budapest Bank férfi kézilabda-
liga tegnapi mérkőzésén: Tatran Presov (szlovák)–MKB Veszprém 35-36. A női NB I-ben: Veszprém–Siófok 25-23. A férfi kosárlabda NB I-ben: Albacomp–Falco 92-80. A jégkorong Mol-ligában: Sapa Fehérvár–Steaua Bucuresti (román) 7-0, FTC–Dunaújváros 2-1, Vasas–Miskolc 3-2. A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában: Gyirmót–Budapest Honvéd II 0-0. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.