Röviden

MTI
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosított nyelvtörvény
A szlovák parlament tegnap első olvasatban elfogadta az államnyelvtörvény módosítását, amelyet a jobbközép koalíciós kormány terjesztett a honatyák elé. A javaslat az eddigi ötezerről 2500 euróra csökkentette a pénzbüntetés maximális nagyságát. Daniel Krajcer kulturális miniszter szerint büntetéseket a jövőben csak állami és önkormányzati szervek kaphatnak – azok is csak olyan esetben, ha az állampolgár biztonságát, egészségét, vagyonát veszélyeztető információt nem közölnek államnyelven –, magánszemélyek nem. (MTI)

Átadott jelentés
Az orosz államközi repülésügyi bizottság Moszkvában átadta a Lech Kaczynski lengyel államfő életét kioltó repülőgép-katasztrófáról szóló jelentés tervezetét Lengyelország megbízottjának. Az átadásra egy nemzetközi légügyi konvenció értelmében került sor. A lengyel félnek két hónapja van a megállapítások és a kommentárok tanulmányozására, a kétszáz oldalas dokumentumot ezután teszik közzé. (MTI)

Moszkva privatizál
Az orosz kormány feltárta a következő évekre szóló privatizálási terveit. Igor Suvalov miniszterelnök-helyettes egyebek között a Rosneftet, a Rosselhosbankot, az Egyesített Gabonatársaságot, a Sovcomflot hajózási társaságot és az Orosz Vasutakat említette a magánosítás alanyaiként azzal, hogy a tervek összesen mintegy 900 társaságot érintenek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.