Röviden

MTI
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkamorál
Megfigyelőkészülékekkel felszerelt oroszlánfókák segítségével igyekeznek kideríteni a kutatók többet az óceánok éghajlat-szabályozó rendszeréről és annak a klímaváltozásra gyakorolt hatásáról. Hogy, hogy nem, egyelőre csak a heringek mozgásáról gyűlnek az adatok.

Sikertelen rablások a fővárosban
Két rablási kísérlet is volt Budapesten tegnap. Az Andrássy úton lévő egyik bankfiókba egy ismeretlen férfi ment be, majd feltehetőleg fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, és pénzt követelt. A bank biztonsági őre azonban elriasztotta a rablót. A XI. kerületben is történt egy rablási kísérlet, a 34 éves férfit azonban a Bartók Béla úti pénzintézetben elfogták. (MTI)

Nehézfémveszély Nagymuzsalyon
Az aranybányászat után visszamaradó, több százezer tonnányi, nehézfémeket tartalmazó meddőkőzet veszélyezteti a kárpátaljai Nagymuzsaly lakóinak egészségét. Az ukrán média szerint senkin nem lehet számon kérni a környezetszenynyezést, mivel az aranybánya csődöt jelentett. (MTI)

Orvosoknak fizettek a gyógyszergyártók
Hét nagy gyógyszeripari vállalattól 17 ezernél több orvos és egészségügyi szakember kapott pénzt azért, hogy más orvosoknak beszéljenek a cégek termékeiről – állapították meg amerikai tényfeltáró és fogyasztóvédő nonprofit szervezetek. A jelentéshez az AstraZeneca, a Cephalon, a GlaxoSmithKline, a Johnson and Johnson, az Eli Lilly, a Merck és a Pfizer cégektől kapott adatokat használták fel. Hetvennél több gyógyszeripari vállalat nem szolgáltatott adatokat. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 6, 12, 13, 20, 21, 27, 29. Második sorsolás: 14, 16, 18, 20, 21, 30, 31. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.