Röviden

MTI
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új tulajdonos
Magánszemélyként, a saját vagyonából vásárolta meg a baloldalhoz közeli Demos Alapítványtól a Progresszív Intézetet annak igazgatója, Magyar Kornélia – tájékoztatta lapunkat maga a vevő, aki a vételárról nem kívánt beszámolni. (T. L.)

A mentőszolgálat biztosít az ünnepen
Mégis az Országos Mentőszolgálat látja el saját kapacitásával, költségvetési forrásainak felhasználásával az idei október 23-i ünnepi rendezvények egészségügyi biztosítását – erről a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma intézkedett. A tárca tegnapi közleménye szerint a jelenlegi szabályozás egy rossz örökség. Most ugyanis ezeknek a szervezeteknek a költségvetésében nem szerepelnek bizonyos kötelező feladatok ellátásához szükséges források. A kormány felszámolná ezt a helyzetet, hogy a jövőben minden állami ünnepet állami cégek biztosítsanak. (Z. N.)

Vasutasok sztrájkbizottsága
A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) összehívta a sztrájkbizottságot, miután a szervezet elnöksége szerint nem történt érdemi előrelépés azon a tárgyalássorozaton, amely a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél bejelentett 460 fős elbocsátás ügyében indult. A sztrájkbizottság egyhangúlag úgy döntött: felméri a vasutas munkavállalók sztrájkhajlandóságát a tömeges létszámcsökkentés elkerülése és egy középtávú együttműködési megállapodás megkötését célzó tárgyalások előmozdítása céljából. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.