Röviden

R. Kiss Kornélia
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebestyén Márta rangos elismerése
A párizsi székhelyű Művész a békéért szervezet először ítélte a kitüntetését magyar művésznek, Sebestyén Mártának, amelyet a népdalénekes Irina Bokovától, az UNESCO főigazgatójától vehetett át Párizsban kedden este. Az UNESCO Művész a békéért cím tulajdonosa felkérést kap arra, hogy a kultúrák közötti párbeszéd eszméjét saját megjelenésein keresztül képviselje a világban. (MTI)

Alkotói kitüntetések a Kévés Galériától
Deim Pál festőművész, Német András építész és Szőnyi Zsuzsa író, kultúraszervező kapja meg a Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egyesülete által az 1956-os forradalom emlékére alapított kitüntetést.
A díjakat ma délután adják át a Kévés galériában. (R. K. K.)

YouTube-videókat díjaz a Guggenheim
Szalonképesek lettek a YouTube-videók: az internetes videomegosztó portál legszínvonalasabb, művészi értékű alkotásait a New York-i Guggenheim Múzeumban tüntetik ki. A legnívósabbnak ítélt 25 videót ma este teszik közzé a New York-i múzeumban, amelynek belső homlokzatán ki is vetítik majd az alkotásokat. „Ezek a videók a műfajok és a technikák teljes körét képviselik (…). Az eredmény egy végső, felülmúlhatatlan YouTube lejátszási lista” – fogalmazott Nancy Spector főkurátor és zsűrielnök. (MTI)

T-Art-grafikák Békásmegyeren
Grafikai összeállítás nyílik a Tenk László festőművész vezette T-Art Alapítvány gyűjteményéből a békásmegyeri Szent József Házban szombaton fél nyolckor. A mára több mint ötszáz darabot számláló kortárs magyar képzőművészeti gyűjtemény százhúsz művész adományaiból jött létre.
A grafikai anyagban olyan neves alkotók munkái szerepelnek, mint Kondor Béla és Gyulai Líviusz. (R. K. K.)

A Szépirodalmi Figyelő idei díjai
A Hadik Kávéházban (Bp. XI., Bartók Béla út 36.) ma hatkor adják át Szakonyi Károlynak és Térey Jánosnak a Szépirodalmi Figyelő idei díjait. Laudációt mond Erős Kinga kritikus és Thimár Attila irodalomtörténész. (V. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.