Röviden

MTI
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érik a vasúti sztrájk
Rövidesen sztrájk lehet a Rail Cargo Hungariánál (RCH), miután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szerint egyre kisebb az esélye a megállapodásnak. Az RCH Zrt. osztrák tulajdonosa, a Rail Cargo Austria (RCA) nem akar elállni a 460 magyar munkavállaló létszámleépítésétől – közölte a tegnapi kollektív munkaügyi vita után a VDSZSZ. Az egyeztetésen részt vett Friedrich Macher, az RCA igazgatótanácsának elnöke, akivel megállapodtak, hogy a jövő héten folytatják a tárgyalásokat. (MTI)

Egyesülés új néven
Nemzeti Adó- és Vámhivatal néven új szervezet jön létre a jövő év elején az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) összevonásával – mondta a VPOP helyettes vezetője tegnap Egerben. A fúzió célja, hogy a magasabb minőségben, szolgáltatóbb jelleggel működjenek a hatóságok. (MTI)

Visszahívott Suzukik
Több mint 110 ezer autót hív viszsza a Suzuki Motor Corp. az oldalsó visszapillantó tükrök lehetséges meghibásodása miatt – jelentette a Kyodo News japán hírügynökség. A visszahívás öt, 2007 májusa és 2009 szeptembere között készített modellt érint; a Magyarországon gyártott Swiftet is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.