Röviden

MN
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takács Imre újra főigazgató
Jogerős bírósági ítélet alapján tegnap visszahelyezte az Iparművészeti Múzeum főigazgatói állásába Takács Imrét Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Az előző kulturális miniszter, Hiller István 2007. szeptember 1-jei hatállyal mentette fel főigazgatói megbízásából. A döntés ellen a munkaügyi bíróságon keresettel élt, és 2008 júniusában a pert jogerősen meg is nyerte. Hiller István azonban ugyanazzal az indoklással ismét felmentette Takács Imrét, aki újabb pert indított és szintén megnyerte. Renner Zsuzsanna, akit a helyére kineveztek, mostantól főmuzeológusként dolgozik a múzeumban. (MTI)

Átadták a Déry-díjakat

Az Artisjusnál tegnap átadták a Déry-díjakat. Faragó Kornélia újvidéki egyetemi tanár, folyóirat-szerkesztő, irodalomtudós, Havasi Attila műfordító-költő és Szvoren Edina író az idén huszonöt éves elismerés kedvezményezettjei. (V. K.)

Magyar Kézműves Remek-pályázat
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a Magyar Kézműves Remek cím odaítélésére. A pályázaton kézműipari módon, Magyarországon előállított termékekkel lehet részt venni. Az elismerő cím odaítélésének feltétele, hogy a termék eredeti legyen, kötődjön egy tájegységhez, legyen hagyományos, kiváló minőségű, kiemelkedő esztétikai színvonalú, értékálló, valamint turisztikailag hasznosítható. Az eredményhirdetést 2011 januárjában tartják. Pályázati határidő: 2011. január 5. (MN)

Síremlékavatás
A Farkasréti temetőben október 19-én délelőtt fél tizenegykor avatják fel a 2007 novemberében, kilencvenöt éves korában elhunyt Kosáry Domokos akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke síremlékét. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.