Röviden

MTI
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggasztó
Grimm
Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője reméli, hogy Tarlós István főpolgármester nem egy megszorítócsomagra készül, amikor a főváros pénzügyi helyzetét aggasztónak mondja. Nem, sőt nyilván ingyen osztják majd a kaviárt az ingyenes BKV-járatokon.

Szabadon a kínai fiatalember
Kiengedték az őrizetből a kínai Zhao Feit (Csao Fej), akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 21 éves norvég diáklányt augusztus végén Budapesten. A helyi hatóságoknak nem álltak rendelkezésére a férfit terhelő bizonyítékok, Csaót így a helyi törvények alapján legfeljebb 30 napig tarthatták fogva. A magyar nagykövetséget hivatalosan nem értesítették. (MTI)

Vitték volna a hidat
Hídbontáson értek tetten két férfit a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádvécsén. A fából ácsolt hidat főleg a legelőre vonuló állatok használják. A helyi férfiak ellen lopás miatt indítottak eljárást. (MTI)

Kékfarkút találtak
Új fajjal gyarapodott Magyarország madárvilága, miután a napokban a vörösbegyhez hasonló kékfarkút (Tarsiger cyanurus) fogtak be Vas megyei madarászok Tömördön. A Magyarországon megfigyelt madárfajok száma ezzel 403-ra nőtt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.