Szabályoznák az otthon szülést

Mizsei Bernadett
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosítaná az utóbbi hónapokban ismét középpontba került otthon szülést szabályozó törvényeket a kormány. Ékes Ilona (Fidesz) tegnap az otthon szülés és Geréb Ágnes hivatásától eltiltott szülésznő mellett a Parlament épületénél demonstrálók előtt azt mondta: az intézményen kívüli szülés rendkívül fontos probléma, amelyet az eddigi kormányok elmulasztottak rendezni. Tapssal fejezték ki tetszésüket a jelenlévők, amikor a képviselő kijelentette: nagy tisztelettel adózik Geréb Ágnes munkája előtt, és meglátogatta a szülésznőt a Gyorskocsi utcában.
Ismert, Geréb Ágnest és még három embert múlt kedden állított elő a rendőrség, mert a XII. kerületben egy szülésnél komplikációk léptek fel, és a kiérkező mentőknek kellett az újszülöttet újraéleszteniük. Ékes Ilona elmondta, fontosnak tartja, hogy az édesanyák megnyugtató körülmények között, biztonságban adjanak életet gyermekeiknek. Kitért arra is, hogy a szabályozás ügyében már egyeztetett az egészségügyi bizottság elnökével, az egészségügyi államtitkárral és a szakminiszterrel is. A vonatkozó változtatásokról október végén tartana végső egyeztetést az érintettekkel a képviselő, és ezt követően kerülhetnének a vonatkozó törvénymódosítások a parlament elé.
Vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.