Szegeden az MSZP-s Botka László az élen

A szavazatok csaknem 94 százalékos feldolgozásánál a várost jelenleg is vezető szocialista Botka László áll az élen 53 százalékkal, fideszes kihívója, B. Nagy László pedig 46 százalékkal követi Szegeden. Lapzártánkkor úgy tűnt, a képviselő-testület jobboldali többségű lehet.

Munkatársunktól
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapzártánkkor csaknem 94 százalékos feldolgozottságnál 7 százalékkal vezetett Szegeden Botka László (MSZP) a fideszes B. Nagy László előtt. Előbbinek a voksok 53, utóbbinak 46 százalékát könyvelték el. Szegeden este fél hatig a választók 39,64 százaléka járult az urnákhoz.
Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik polgármesterjelöltje a választások előtt két nappal lépett vissza B. Nagy László javára, mert ezzel is meg kívánta akadályozni Botka újabb választási győzelmét. A dél-alföldi megyeszékhelyen ugyanis nyolc éve regnál Botka. Pedig a kampányban kiderült, hogy a városnak több mint 12 milliárd a hiánya, emellett vizsgálatot indított az önkormányzatnál a nyomozó ügyészség a tavaly karácsony előtti botrányos Mars téri pavilonbontások miatt, s kártérítési pert és más bírósági eljárást is kezdeményeztek Szeged ellen a beruházásokban érintett kereskedők, kivitelezők. Lapzártánkkor a Fidesz választási központjában még nem volt ott B. Nagy László. Így az alacsonynak mondható részvételi arányt és az eddigi eredményt sem kommentálta. Botka László lapzártánk után tartott tájékoztatót.
Csongrád megyében, Hódmezővásárhelyen a fideszes Lázár János százszázalékos feldolgozottságnál a szavazatok csaknem 67 százalékát szerezte meg, így továbbra is ő vezeti a várost. A fideszes polgármester-jelölt több mint tízezer szavazattal toronymagasan nyert a második helyezett jobbikos jelölt előtt, aki 12,73 százaléknyi szavazatot tudhat magáénak. A városban a szocialista aspiránst még a Zöld Baloldal jelöltje is megelőzte. Előbbi 8,27 százalékot, utóbbi 12,25 százalékot kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.