Takarékossági intézkedések Londonban

Tudósítónktól
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Osborne brit pénzügyminiszter a Konzervatív Párt tegnap kezdődött értekezlete előtt elismeréssel szót a liberális demokrata koalíciós partnerről, akivel nemcsak a hatalmat, de a felelősséget is megosztják a toryk. A David Cameron vezette kormány 16 nap múlva teszi közzé takarékossági tervét, de ma már tudni, hogy megvonják a gyereksegélyt a magasabb adókategóriába tartozó közel másfél millió családtól, amelyek évi jövedelme meghaladja a 44 ezer fontot (közel 15,5 millió forintot). Egyszerűsíteni akarják a szociális juttatások rendszerét, ami csökkenti az adminisztrációt és elejét veszi annak, hogy olyan családok, amelyek nem munkaképtelenség áldozatai, különböző segélyekből az átlagkeresetnél nagyobb jövedelemhez jussanak. A pénzügyminiszter azzal érvelt az intézkedések bevezetése mellett, hogy az ország strukturális deficitje jelenleg évi 109 milliárd font.
Vasárnap sztrájkba lépett a londoni metró több ezer dolgozója a takarékossági intézkedésekkel járó elbocsátások elleni tiltakozásul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.