Talmácsi a motorját kárhoztatja

MTI
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talmácsi Gábor a 18. helyen végzett a Moto2 géposztályban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság tegnapi Ausztrál Nagydíján. A 4448 méteres pályán rendezett, 25 körös versenyt a San Marinó-i Alex de Angelis nyerte csaknem 43 másodperces előnnyel a magyar motoros előtt. A második helyet a brit Scott Redding szerezte meg, a harmadikat az olasz Andrea Iannone. Az összesített pontversenyben 15 futam után, kettővel a zárás előtt a spanyol Toni Elías (Moriwaki) 271 ponttal áll az élen, és már világbajnok, Talmácsi 95 pontjával hetedik.
– Katasztrofális a helyzet – nyilatkozta Talmácsi elkeseredetten.
– Az aragoni dobogó után gondolni sem mertem volna, hogy ilyen folytatás vár ránk, azóta egyszerűen bármit változtattunk a motoron, nem lett jobb. Folyamatosan azon agyalok, vajon mi lehet a gond a géppel, merthogy valami komoly gond van, az biztos. Eddig bármilyen is volt a beállítás, képes voltam hozzátenni a tudásomat, tapasztalatomat, és bejöttem az első 10-be. A versenyt követően felvetődött, hogy miután elestem a bokszutcában, a vázat nem cserélték ki, mert a mérnökeim úgy ítélték meg, nem sérült meg annyira, hogy szükség lenne erre a lépésre. Én viszont nem tudok már másra gondolni, mint hogy innen eredhet minden problémánk forrása, így a következő versenyre kértük a vázcserét is. Bármi legyen is még a két hátralévő versenyen, én nem adom fel, és hiszek abban, hogy lesz megoldás.
Az úgynevezett királykategóriában, a MotoGP-ben sorozatban negyedszer lett első a Phillip Island-i Grand Prix-versenyen a hazaiak kedvence, Casey Stoner, aki egy nappal korábban ünnepelte 25. születésnapját. Az ausztrál mögött másodikként ért célba a 27 körös viadalon a géposztályban a vb-címet már korábban kiharcolt spanyol Jorge Lorenzo.
A legkisebbeknél, 125 köbcentiben Marc Márquez a 23 körös nagydíjon szezonbeli 9. győzelmét aratta, s 12 pontos előnyre tett szert a pontversenyben a spanyol Nicolás Terollal szemben.
Következik a Portugál Nagydíj október 31-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.