Tanácstalan Talmácsi Japánban

Munkatársunktól
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még pénteken az első szabadedzésen kilencedik lett Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-vb Japán Nagydíján, a Moto2 kategóriában, és hiába remélte, hogy előbbre tud lépni, alaposan hátrébb csúszott. Szombaton a két tréningen a Speed Up csapat mérnökei képtelenek voltak megtalálni a helyes beállításokat, és a két héttel korábbi Aragón Nagydíjon harmadikként leintett Talmácsi az időmérőn ezúttal csak 28. lett a 41 motoros között. S a tegnapi versenyem a futóműcsere sem segített rajta. Bár jól rajtolt, az élmezőnynek a nyomába sem tudott érni, a győztes spanyol Toni Eliastól csaknem negyvenegy másodperccel lemaradva a 21. helyen végzett. Az összetettben azonban megőrizte a hatodik helyét.
– El vagyok kenődve. Bármit csináltunk, nem működött jól a motorom, és arra a kérdésre, hogy mi okozhatta mindezt, egyelőre nem tudunk válasszal szolgálni… – nyilatkozta Talmácsi.
A MotoGP-ben az ausztrál Casey Stoner, a 125 kcm-ben a spanyol Marc Marquez győzött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.