Tóba csúszott egy helikopter

Győr Ágnes
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom emberrel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre tegnap Pakisztánban egy ENSZ-helikopter, amely az árvízben bajba jutott emberek kimenekítésében vett részt. Senki nem vesztette életét, kilencen azonban kisebb sérüléseket szenvedtek – jelentette az AFP hírügynökség. Őket Karacsiba szállították egy másik helikopterrel. Pakisztán északi részét július óta sújtják a heves esőzések. A Mancsar-tó egy hónappal ezelőtt árasztotta el a környező településeket, arra kényszerítve százezer embert, hogy elmeneküljön. Az azóta is elárasztott falvakhoz vezető utakon ma sem lehet közlekedni, így a helyiek csak légi úton várhatnak segítséget. (Gy. Á.)

Fotó: MTI/EPA/Nadím Haver

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.