Tovább híznak a bankárok

Hírösszefoglaló
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén ismét rekordmagasságba emelkedhetnek a Wall Streeten dolgozók juttatásai – derül ki a The Wall Street Journal felméréséből a Portfolio.hu tudósítása szerint. Összesen 144 milliárd dollárt fizetnek ki az idei évben a Wall Street-i vállalatok fizetések és bónuszok formájában alkalmazottaiknak, ami rekordszintet jelent. A lap 35 nyilvánosan működő vállalatot vizsgált, amelyek között megtalálunk bankokat és befektetési alapokat is. Már a tavalyi év is rekordot jelentett: akkor 139 milliárd dollárhoz jutottak a Wall Street-i bankárok. A várakozások alapján a vizsgált cégek közül 26-nál számíthatnak arra a dolgozók, hogy többet keresnek az idén, mint a tavalyi évben.
A felmérésben szereplő cégeknél a bevételek valamivel kisebb mértékben, 3 százalékkal növekedhetnek (448 milliárd dollárra), ami azt jelenti, hogy – csakúgy, mint tavaly – a bevételeik 32,1 százalékát fizetik vissza az alkalmazottaknak a vállalatok. A szabályozási változások persze elméletileg beleszólhatnak a bankári fizetésekbe, de még hónapokba telhet, mire a részletes szabályokat megalkotják. A szabályozási hatások viszont már látszódnak, mert miután a saját számlás kereskedést betiltotta a pénzügyi reform, sok bróker a bankoktól kockázati-tőke-társaságokhoz és hedge fundokhoz pártolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.