Újabb átverés a láthatáron?

A számos fiatalt átverő, jelenleg APEH-vizsgálat alatt álló Első Magyar Médiaakadémia helyett egy másik cég kecsegtet hasonló lehetőségekkel. A most felbukkanó Media School Group Kft.-ről lapunk ráadásul kiderítette, hogy tulajdonosi kapcsolatban állt a botrányairól elhíresült médiaakadémiával, ám éppen felszámolás alatt van. A recept ugyanaz, borsos tandíjért cserébe az iskola ismét munkalehetőséget kínál a tehetséges tanulóknak a média és a színészet világában.

Vona Adrienn
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk olvasói észrevételek nyomán megtudta, hogy folytatódhat a fiatalok átverése. Az Első Magyar Médiaakadémia ugyan már a múlté, de újabb cég kísérli meg a színészetről ábrándozó gyermekek és szülők elszédítését. A Magyar Nemzet kiderítette, a Media School Group Kft., amely ismét akcióba lendült a gyerekek toborzásához, tavaly augusztus óta bírósági felszámolás alatt áll, amelyet az APEH kezdeményezett. A cégbíróság megállapítása szerint ráadásul a vállalkozásnak sem a székhelyén, sem a fióktelepén nem találtak a kft. képviseletére jogosult személyeket.
Mint azt korábban közöltük: az akadémiával kapcsolatban már több probléma is felmerült. Az elégedetlenek eddig azt fájlalták, hogy a borsos tandíjért cserébe (egy évre egymillió-négyszázötvenezer forint) az akadémia minősíthetetlen oktatást nyújt, illetve megtévesztő kampánnyal győzi meg a szülőket. Később azonban a színiiskola eltűnt a szülők pénzével együtt. Csalás gyanúja miatt az Első Magyar Médiaakadémiával kapcsolatban már nyomozást folytat a gyöngyösi és a dabasi kapitányság is.
– Csörgött a telefon, és a lányomat kérték. Egy ügynök azt állította, hogy újabb médiaiskola indul Media School Group néven, és az Első Magyar Médiaakadémiától kapták meg a számunkat – mondta lapunknak Balog László. Hozzátette: a lánya végighallgatta az ajánlatot, amelyből kiderült, hogy az újabb iskola kapcsolatban áll az Első Magyar Médiaakadémiával. – A telefonáló nagyon jól értesült volt, mert tudtak arról, hogy a lányom az iskola két tanfolyamát már elvégezte, és nem a színészet, inkább a filmkészítés érdekelné – folytatta. – A gyereket természetesen nem érdekelte az ajánlat, mert a családi költségvetésből azért ugrott háromszázezer forint, mert a médiaakadémia kurzusára beírattuk. A három tanfolyamért kilencszázezer forintot kértek, de a második szint után a színiiskola eltűnt – magyarázta lapunknak az édesapa.
Balog László és neje három gyermeket nevel, alkalmazotti fizetésükből nehezen tudták félretenni az iskola tandíját. Közölte, az első tanfolyam után a lánya még megkapta az iskola oklevelét és a szerződésben ígért referencia DVD-t is, de a második kurzus után már hiába várták a tanulók azokat a videofelvételeket, amelyek a fejlődésüket mutatták volna be.
Az utolsó kurzust pedig meg sem tartotta az akadémia, ezért Balog László megpróbálta felkutatni az iskolát. – Levelet írtam, amit az iskola Andrássy úti székhelyének ajtaján csúsztattam be. Felhívtam azt az üzletkötőt, akivel korábban aláírtuk a szerződést, de nem biztatott semmivel, mivel ő sem kapta meg a fizetését. Az iskolában oktató operatőrt pedig a lányom érte utol, akit szintén nem fizetett ki a cég – fűzte hozzá. A történtek után felvette a kapcsolatot a lánya csoporttársaival, és eddig tizenkét olyan családról tud, amelyet szintén félrevezetett az iskola. Az édesapa elmondta, a történtek után vállalja, hogy felveszi minden olyan érintettel a kapcsolatot, akit az iskola cserbenhagyott. Szerinte az Első Magyar Médiaakadémia cégkivonatából világosan kiderül, hogy a cég APEH-végrehajtás alatt áll, és valószínű, hogy a vagyont a cégből kimentették, így a károsultakat kártalanítani nem tudják majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.