Újpesti fiaskó pecsételte meg Csertői sorsát

Munkatársunktól
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap két mérkőzéssel kezdődött meg a labdarúgó NB I 10. fordulója. A Pápa győri vizitjének első félidejében három sárga lapon kívül semmi nem történt. A második játékrész hajrájához közeledve nem várt események következtek, Djordjevics előbb hazaadta a labdát, majd az emiatt ítélt közvetett szabadrúgás előtt kiugrott a sorfalból, amiért megkapta második sárgáját Berger bírótól. A 81. percben Abwo egy lepattanó labdából megszerezte a vendégek győztes találatát (0-1), amellyel a Pápa megelőzte tavaly bronzérmes, az idén viszont bukdácsoló riválisát a tabella 11. helyén.
Este az Újpest fogadta a Haladást, az MLSZ másodfokú döntésének hála, újra nézők előtt. A szombathelyiek egy vereséggel elbúcsúzhattak edzőjüktől, az ultimátumot kapó Csertői Auréltól. Az 1. félidőben egy hazai zicceren kívül itt sem történt sok, ha csak az nem, hogy Rajczi odarúgása miatt felszakadt Rózsa kapus bal szemöldöke. A 2. játékrészben aztán beindultak a lilák, Tisza távolról talált be, bő húsz perc múlva Rajczi emelt a hálóba, majd kisvártatva Barczi kilőtte a bal alsó sarkot, Lattenstein válasza késeinek és kevésnek bizonyult. A sereghajtó szombathelyiek pedig kereshetik Csertői Aurél utódját.
Győr–Pápa 0-1 (0-0), Győr, 2000 néző, jv.: Berger. Gól: Abwo (81.). Kiállítva: Djordjevics (78.).
Újpest–Haladás 3-1 (0-0), Szusza-stadion, 4000 néző, jv.: Veizer. Gól: Tisza (51.), Rajczi (73.), Barczi (75.), ill. Lattenstein (81.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.