Üzemanyag ömlött a tengerbe Hágánál

Nagy Áron
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerozinnal megtöltött görög tanker ütközött tegnap egy ciprusi konténerszállító hajóval az Északi-tengeren, a hollandiai Hágától harminc kilométerre – jelentette az AFP. Senki nem sérült meg. A Mindoro nevű tartályhajó oldalában, a vízvonal felett óriási, ötször hat méteres lyuk keletkezett. A léken át repülőgép-üzemanyag ömlött a tengerbe, de a szivárgást sikerült megállítani. Lapzártakor még a víz felszínén úszott a kerozin, robbanással fenyegetve. A beszennyeződött terület három kilométer hosszú és fél kilométer széles volt. A megmaradt üzemanyagot egy másik tankerbe fejtették át. A ciprusi hajó sértetlenül megúszta a fényes nappal, jó látási viszonyok közepette bekövetkezett balesetet.
Peter van Oorschot, a holland parti őrség szóvivője a Reutersnek elmondta, a tengerbe jutott kerozin nagyon gyorsan párolog, nem jelent veszélyt az egészségre. Úgy vélekedett, a szennyeződés nem ér el a holland partokig. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy mennyi repülőgép-üzemanyagot szállított a görög hajó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.