Uzsorázott a Jobbik-jelölt?

2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uzsora, illetve jogosulatlan pénzintézeti tevékenység gyanúja miatt a hajdú-bihari főügyészséghez fordul Kiss Attila, Hajdúböszörmény országgyűlési képviselője és polgármestere, mert a hozzá eljuttatott szerződések tanúsága szerint az egyik párt polgármesterjelöltje uzsorakamatra kölcsönzött pénzt az elmúlt években – közölte tegnap újságírókkal a politikus. A tájékoztatón megjelent Nagy Zoltán, a Jobbik polgármesterjelöltje, és közölte, jó hírnév megsértéséért és rágalmazásért feljelentette ellenfelét. Kérdésünkre azt mondta, senkinek nem adott kölcsönt uzsorakamatra, csak olyan pénzt követelt, ami őt megillette.
A Kiss Attilához eljuttatott dokumentum szerint három uzsoragyanús eset is történt, egyikben ügyvédi ellenjegyzés mellett Nagy Zoltán havi tíz százalék kamatot kötött ki, nem fizetés esetére pedig vételi jogot alapított az adós házára, amit be is jegyeztek, s aminek alapján a kölcsönadó meg is szerezte az adós házát. (Ebben az ügyben csalás miatt eljárás indult Nagy ellen, amiben a bíróság jogerősen felmentette őt.) Két másik esetben ugyancsak tízszázalékos havi kamat mellett adott kölcsön hatszázezer, illetve egymillió forint értékben, ám ezeknél a vételi joggal nem éltek, mert az adós fizetett.
Kiss Attila az ügy kapcsán úgy nyilatkozott, hogy történt-e bűncselekmény az ügyben, annak megítélése az igazságszolgáltatás dolga, ám mindenképpen jó ízlésbe ütközik, és erkölcsileg elítélendő, ha egy politikus ilyen ügyekbe keveredik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.