Vágó Attilától megváltak Szolnokon

Munkatársunktól
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha én lennék az oka a gyenge szereplésnek, magamtól felállnék, de úgy tervezem, hogy decemberig mindenképpen folytatom – nyilatkozta még szombaton a sportnapilapnak Vágó Attila, a Szolnoki MÁV vezetőedzője, miután a labdarúgó NB I 9. fordulójában csapata hazai pályán 4-0-ra kikapott az ugyancsak újonc Siófoktól. Ám a klubvezetés szándéka nem egyezett Vágóéval, mert – a bevett megfogalmazással élve – tegnap közös megegyezéssel szerződést bontott vele.
A Szolnok jelenleg öt ponttal (1 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) a tabella 14. helyén áll. Ferencz Gábor klubelnök tájékoztatása szerint egyelőre nincs jelöltjük a kispadra, a válogatott mérkőzések miatt előálló kéthetes szünetben azonban megtalálják Vágó utódját.
„Megegyeztem az elnök úrral, mivel közös megegyezéssel bontottunk szerződést, egyikünk sem kommentálja bővebben a szakítást. S ehhez tartom magam. A klubvezetők most így döntöttek, s ezt tudomásul veszem. Ilyen az edzői szakma” – fogalmazott a szakítás után Vágó Attila. A szakvezető augusztus végéig a női válogatott szövetségi edzője is volt, ám akkor lemondott a posztjáról, mert az MLSZ nem járult hozzá, hogy a válogatott mellett klubcsapatot is irányítson.
Vágó a második edző, akit leváltottak az NB I 2010/2011-es idényében, szeptember 27-én Urbányi Istvánnal bontott szerződést a Kecskeméti TE.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.