Választás 2010

MN
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnpártoló az MSZP-s polgármester?
Bűnpártolással vádolja az ügyészség Tóth Józsefet, a Hajdú-Bihar megyei Polgár szocialista polgármesterét – tudatta Figula Ildikó, a megyei bíróság szóvivője. Tóth Józsefet egy 2005-ös ügyben vádolták meg; Polgár jelenlegi szocialista polgármestere és egyben polgármesterjelöltje akkor a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke volt. (MTI)

Orbán Viktorként mutatkozott be
A területi választási bizottsághoz fordult a Fidesz nagykanizsai csoportja. Egy helyi kereskedelmi rádióban ugyanis olyan hirdetés jelent meg, amelyben egy Orbán Viktor nevű nagykanizsai lakos arra biztatja a választókat, hogy vasárnap szavazzanak a Civil Összefogás Nagykanizsáért jelöltjeire. A Fidesz helyi csoportja szerint etikátlan és felháborító, hogy a miniszterelnök nevével próbálják manipulálni a szavazókat. (Hír TV)

Átment a Jobbik hirdetése
A Legfelsőbb Bíróság (LB) tegnapi döntése értelmében le kell adnia a Jobbik „cigánybűnözést” is említő kampányhirdetését a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak. Az LB indoklása szerint a választási eljárásról szóló törvény szerint választási kampányban a jelölőszervezetek és személyek azonos feltételek mentén tehetnek közzé politikai hirdetést, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény pedig arról rendelkezik, hogy a politikai hirdetés tartalmáért a műsorszolgáltató nem tartozik felelősséggel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.