Vasárnap önkormányzati választás

Holnap reggel hat és este hét óra között 3176 polgármester és 17 ezer önkormányzati képviselő személyéről dönthetünk. Az önkormányzati választás a szokásoknak megfelelően egyfordulós lesz, érvényességének – ellentétben az országgyűlési voksolással – nem feltétele, hogy a választóknak legalább a fele az urnákhoz járuljon.

Munkatársainktól
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzetes felmérések szerint a választópolgárok csaknem hatvan százaléka úgy tervezi, hogy élni fog állampolgári jogával, Budapesten néhány százalékkal nagyobb az érdeklődés. A választási iroda közlése szerint – az áprilisi választással szemben – most nem lesz órákig tartó sorbaállás a szavazófülkék előtt.
A választási kampány hajrájában újabb politikusok kerültek a rendőrség látókörébe. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt emelt vádat a napokban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere ellen. Hűtlen kezelés minősített esete és orgazdaság miatt vizsgálódik a rendőrség a nyíregyházi Sóstó Zrt. háza táján is, amelyet Bellus Tamás korábbi MSZP-s önkormányzati képviselő vezet. Az ügyben tegnap volt iratismertetés a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon. A Jobbik hajdúböszörményi polgármesterjelöltjével szemben uzsorázás gyanúja merült fel.

Továbbiak a 2. és a 3.,

vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.