Veszélyhelyzet az év végéig

<p>Meghosszabbítaná az év végéig  a Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében október 6-án elrendelt veszélyhelyzetet a kormány.</p>

Hírösszefoglaló
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló indítványt ma terjesztik az Országgyűlés elé. Lapunk úgy tudja, újabb gyanúsítottja van a katasztrófa miatt indult büntetőügynek. A rendőrség által kihallgatott harmadik személy azonban nem a Mal Zrt. tulajdonosi köréhez tartozik. Az előzetes becslések szerint száznál is több házat kellene azonnal lebontani Devecser iszappal elöntött részein. Dobson Tibor kárfelszámolási szóvivő úgy nyilatkozott, még zajlik a kárfelmérés a településen. Kolontárra befejeződött a visszatelepülés, 191 ember nem akar visszaköltözni, 94 ház áll üresen. Mindkét településen erős a rendőri jelenlét. A szakértők szerint a szennyeződés sehol sem jutott tíz centiméternél mélyebbre a talajba, és a vízadó réteg sem veszélyeztetett közvetlenül. Zacher Gábor toxikológus viszont úgy véli, a terület élhetetlen. A zagytározó sérült 10-es kazettáját osztrák hadmérnökök vizsgálják, hogy miként lehetne megállítani a gátfal süllyedését.

Bővebben a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.