Videoton- és Fradi-siker

Munkatársunktól
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz sárga és egy piros lapot osztott ki tegnap Takács János játékvezető a labdarúgó NB I 9. fordulójának pápai rajtján, s ha hozzávesszük, hogy még Mezey Györgyöt, a vendég Videoton mesterét is elküldte a kispadtól, elhihetjük, milyen parázs hangulat uralkodott a Perutz-stadionban.
A mérkőzés elején még kevésbé, mert a hazaiak megilletődötten kezdtek, ennek eredményeként a válogatott Elek Ákos fejesével hamar megszerezték a vezetést a fehérváriak. Aztán némi pápai mezőnyfölény alakult ki, de közvetlenül a szünet előtt Nagy Dániel passzából André Alves megduplázta az előnyt.
A második játékrész elején Heffler szépített, s ezután szabadultak az addig nyugodtnak mondható meccs indulatai. Pillanatokon belül villant három sárga, majd a 72. percben Mezey György távozni kényszerült a lelátóra. További figyelmeztetések következtek, majd a lefújást megelőző pillanatokban Elek csúnyán beleszállt Hefflerbe, megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. Az őt röviddel követő társai a győzelem hírét vihették neki, s azt hogy a Videoton megerősítette vezető pozícióját a tabellán.
Pápa–Videoton 1-2 (0-2), Pápa, 2000 néző, jv.: Takács. Gól: Heffler (54.), ill. Elek (18.), Alves (45.). Kiállítva: Elek (90.).

Gólok, sérülések, kapufák. Tegnap este zajlott a Ferencváros és az MTK közötti 199. örökrangadó az Üllői úton. Az első félidőben hamar vezetést szereztek a hazaiak, Andrezinho hálóba tartó lövését Sütő csak még beljebb tudta segíteni (7. perc, 1-0). A keményen védekező vendégek áldozataként Rósa Dénes térde fölött felszakadt csúnyán a bőr, le kellett cserélni, Szabó Zsolt játékvezető nem vette észre a súlyos szabálytalanságot. A 25. percben Sztanics jobboldali beadása megint Sütőről pattant a kapuba (2-0), a másik oldalon Tischler döngette meg a felső lécet.
Ennyi fért bele az első félidőbe, majd a második elején fél percen belül Pátkai és Tischler ezúttal a Nagyvárad téri kapu kereteit tesztelte. Magára találni látszott tehát az MTK, de aztán alábbhagyott a lendülete a sorozatos cserék közepette. Ladányi azért kihagyott egy nagyobb lehetőséget, majd az FTC a hajrában megadta a kegyelemdöfést, a csereként beállt Tóth Bence szögletét a fejsérülése miatt percek óta bekötött fejjel játszó Csizmadia bólintotta a bal alsó sarokba (86. perc, 3-0). Győzelmével a Fradi négy ponttal a Videoton mögé fellépett a tabella második helyére.
FTC–MTK 3-0 (2-0), Albert Flórián Stadion, 5000 néző, jv.: Szabó Zs. Gól: Sütő (8., 25., mindkettő öngól), Csizmadia (83.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.