Virágosítási díj Fürednek, Palóznaknak

2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kultúra magyar városa kitüntetést viselő Balatonfüred a városok, Palóznak pedig a falvak kategóriában érdemelte ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny első helyezését ebben az esztendőben.
A Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány által kiírt versengés két győztese tegnap Balatonfüreden, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. képviselőjétől vette át a kitüntetést, amely Balatonfüredet és Palóznakot feljogosítja az európai városok és falvak (Entente Florale Europe) versenyében való részvételre.
Orbán Viktor miniszterelnök két települést jutalmazott különdíjjal, amit felesége, Lévai Anikó adott át Hajdúszoboszló és Lövő polgármesterének.
Először ítélték oda a Magyarország legszebb főutcájának és Budapest legszebb terének járó elismerést. Az előbbit Kaposvár, míg az utóbbit a XX. kerület, Pesterzsébet érdemelte ki. A 2010. évi szépítési versenyre az ország 351 települése jelentkezett, a fővárosból hét kerület nevezett, a balatonfüredi díjkiosztón több mint száz indulót jutalmaztak a pályázat kiírói, illetve a szponzorok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.