Visszarendelte a Bayern, mégis játszott

MTI
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új fejezetéhez érkezett az Arjen Robben dél-afrikai világbajnoki részvétele és elhúzódó sérülése miatt kialakult „háborúskodás” a Bayern München és a holland labdarúgó-válogatott között. A német sztárgárda visszarendelte a szakemberei szerint sérült Mark van Bommelt a svédek ellen tegnap este Európa-bajnoki selejtezőt vívott Oranjéból. „A klub orvosával való megbeszéléseket követően a vezetőség úgy látta jónak, hogy további kezelések végett visszahívja a futballistát a nemzeti együttestől” – áll a Bayern tegnapi közleményében. A bajorok és nemzeti gárda csapatkapitánya a múlt pénteki, Moldova ellen 1-0-ra megnyert Eb-kvalifikációs derbin szenvedett térdsérülést, azóta nem járt Münchenben, tehát az ottaniaknak nem lehet friss információjuk az állapotáról. A holland szövetség (KNVB) jelezte, nem engedi el Van Bommelt, aki egészséges, így pályára lépett a svédek ellen, a „magyaros” E csoport rangadóján. Itt Huntelaar és Affelay duplájával a hollandok kiütötték Ibrahimovicékat. (A másik derbin a moldávok győztek San Marinóban.) A Bayern korábban Robben sérülése miatt került összetűzésbe a KNVB-vel. A bajorok szerint ugyanis a magyarok ellen júniusban megsérült szélső túl sokat szerepelt a nyári vb-n, emiatt sérülten tért vissza az ezüstérmes gárdából klubjához.
Szurkolói rendbontás miatt késve kezdődött a C csoport Olaszország–Szerbia rangadója. A csapatok már kivonultak a genovai gyepre, amikor a himnuszok előtt a vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket és köveket dobáltak a játéktérre, majd összecsaptak az olasz rendőrökkel, ezért a bíró visszavezényelte a játékosokat az öltözőbe. Médiaértesülések szerint Vladimir Sztojkovics visszalépett a meccstől, mert saját drukkerei megfenyegették őt a stadionba menet, helyette Zseljko Brkics lett a vendégek hálóőre. A találkozó több mint félórás késéssel kezdődött el, majd félbeszakadt.

Feröeri pont. Eb-selejtezők (lapzártáig): Azerbajdzsán–Törökország 1-0, Kazahsztán–Németország 0-3 (A cs.), Örményország–Andorra 4-0, Macedónia–Oroszország
0-1, Szlovákia–Írország 1-1 (B cs.), Feröer-szigetek–Észak-Írország 1-1, Észtország–Szlovénia 0-1 (C cs.), Fehéroroszország–Albánia 2-0 (D cs.), Hollandia–Svédország 4-1, San Marino–Moldova 0-2 (E cs.), Lettország–Grúzia 1-1 (F cs.) Svájc–Wales 4-1 (G cs.) Dánia– Ciprus 2-0 (H cs.) Liechtenstein– Csehország 0-2 (I cs.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.