A korrupciótól félti pártját Vona

A politikai korrupciótól óvta az egybegyűlteket a Jobbik első országos gyűlésén Vona Gábor. A pártelnök az egység megőrzése mellett a szövetségeskeresést tűzte ki célul.

Hírösszefoglaló
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszédében Vona Gábor a Jobbik szétverését célzó jövőbeni törekvéseket vetített előre a párt országos gyűlésén. A Jobbik elsődleges feladata ezért a pártelnök szerint az egység megőrzése. Következő mondatában azonban a politikus – az MTI tudósítása szerint – már maga utalt rá, hogy az áhított pártegység ma sem létezik. – A pártegység megvalósulását mindeddig akadályozta a fegyelmezetlenség – fogalmazott, azzal magyarázva ezt, hogy „a nemzeti radikálisok nyakas emberek”, a jobbikosok pedig „kényszerpolitikusok”, egyikük sem készült arra, hogy képviselő legyen.
„Minket nem képzett a Soros-alapítvány, nem képeztek a rosztovi pártakadémián” – mondta. Ennek ellenére – jegyezte meg – szükséges, hogy a Jobbik tagjai szervezeti kultúrát tanuljanak; annak, aki erre alkalmatlan, azt tanácsolta, inkább kívülről segítsen. Vona ezzel vélhetőleg a Zagyva György Gyula-féle viselkedésre utalt. Emlékezetes, a képviselő, aki ugyan nem tagja a pártnak, a parlamentben egy politikus társát a „majd ezt a folyóson megbeszéljük” mondattal igyekezett helyre tenni, illetve a Magyar Sziget Fesztiválon egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután állítólag rájuk zárták a helyiség ajtaját. A Hetek című hetilap beszámolója szerint a barakkban leszögezték, hogy a két riporter ellenséges területre tévedt, ahol egyfelől vége a demokráciának, másfelől azt tehetnek velük, amit akarnak. „Lehúzhatnánk a gatyátokat, és meg…nánk titeket, ha innen kikerülnétek, senki sem hinné el” – érzékeltette a riport szerint a helyzet komolyságát Zagyva György Gyula, majd elmesélte, hogyan alázták meg a TV2 munkatársait, akiknek ürülékkel és vizelettel összekent sajtómellénnyel és egyéb eszközökkel segítették a munkáját.
Vona a hét végi gyűlésen arról is beszélt, hogy az elmúlt két választáson azért nem sikerült megelőzniük az MSZP-t, mert a szocialisták az elmúlt hatvan évben „beágyazódtak a társadalomba”. Ezért a párt dolga most az, hogy érdekvédelmi, civil és határon túli szervezetek körében egyre több szövetségest találjon – adta ki a feladatot. Vona beszédében a korrupciótól óvta a párt megválasztott képviselőit. Azt mondta, bizonyos, hogy megpróbálják majd őket megvásárolni. „Nektek a politikai korrupció és az anyagi csábítás mocskában kell tisztának maradnotok” – figyelmeztette a jelenlévőket.
Az ülésen az önkormányzati képviselők a Szent Korona másolata előtt tettek esküt, majd egyesével fogadták Vona Gábor gratulációját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.