Amerikai kémkedés Koppenhágában is

MTI
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvénytelenül figyeltetett meg dán állampolgárokat az Egyesült Államok koppenhágai nagykövetsége a külképviselet épületének környékén – tájékoztatott a TV2 dán kereskedelmi televízió. Egy 14 fős, az amerikai nagykövetséghez tartózó egység a nap 24 órájában kémlelte a képviselet épületének környékét – mondta a dán televíziónak egy neve elhallgatását kérő férfi, aki magát a megfigyelők egyikeként azonosította. A szóban forgó egység dossziékat készített dán állampolgárokról, személyes adataikat tudtukon kívül egy különleges informatikai rendszerben tárolta. A koppenhágai amerikai misszió vezetője nem volt hajlandó kommentálni az elhangzott állításokat.
Szerda este egy norvég televízió adott hírt arról, hogy az oslói amerikai nagykövetség 15-20 embert alkalmaz 2000 óta, akik megfigyelés alatt tartanak norvég állampolgárokat azzal a céllal, hogy elejét vegyék támadásoknak az amerikai érdekeltségek ellen. A norvég kormány hivatalos magyarázatot kért az Egyesült Államok oslói nagykövetségétől. P. J. Crowley amerikai külügyi szóvivő szerint a szóban forgó tevékenységet a norvég hatóságok beleegyezésével végezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.