Az autósoknál tarol a K&H és az Astra

Munkatársunktól
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példátlan átrendeződés zajlik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon: a Kötelező.hu internetes alkusztársaság adatai szerint a kampány első harmadában a biztosítót váltó autósok felét egy közepes méretű, illetve egy teljesen új szereplő szippanthatja el a korábban sikeres cégek elől. A K&H-val és az újonc Astra Biztosítóval csak a piacvezető Allianz és a Köbe képes lépést tartani.
– Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, több mint 900 ezer autós a két előbbi céggel köt kötelező biztosítási szerződést a jövő esztendőre. A portálon szerződők 29 százaléka a K&H Biztosítót, míg további 19 százalék az Astrát választotta új partnerének.
Az átlagdíj valamennyi szereplő esetében szédítő mélységben, évi 15-16 ezer forint között mozog – fogalmazott Lantos Lóránt, az alkuszcég portáljának vezetője. Mint hangsúlyozta, az eddigi öszszes díjszabás adatait vizsgálva az Astra előnye még szembetűnőbb: az autósok több mint 39 százalékának kínálta a legjobb árat a romániai székhelyű cég, és ajánlata szinte valamennyi esetben az első három között szerepelt. Az a tény, hogy ennek ellenére a megkötött szerződések aránya csak 20 százalék alatt mozog ennél az új piaci, külföldi székhelyű szereplőnél, a szakember szerint annak jele, hogy az ár mellett az autósok egy része bizalmi szempontokat is figyelembe veszi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.