Az USA-ra figyelt a piac

Egyedül a Magyar Telekom tűnt ki a tegnapi kereskedés szürkeségéből, a befektetők bizakodóan vették a gyorsjelentését ma közzétevő cég papírjait. Az erejét egy hónapon belül második felvásárlással jelző Richtert ugyanakkor nem kényeztették el a brókerek.

Hírösszefoglaló
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tegnap estére időzített döntése takaréklángon tartotta a magyarországi piacon is a kereskedést. A tengerentúli fejleményekre várakozva a befektetők mindössze 13,8 milliárd forint értékben cseréltek papírokat a hazai börzén. Az érdektelenséget szakemberek a Standard and Poor’s tegnapi döntésével is magyarázták: a hitelminősítő nem rontott hazánk besorolásán, de kritikai észrevételeket fogalmazott meg. Mindennek következtében a Budapesti Értéktőzsde 78 ponttal, 0,34 százalékkal csökkent, 23 075 ponton zárt.
– Unalmas volt a tegnapi tőzsdei kereskedés, a kivárás jellemezte a piacot – mondták az MTI-nek nyilatkozó üzletkötők. Szerintük egyedüli kivétel ebből a Magyar Telekom volt, a távközlési papír jól teljesített az előző napokhoz képest. Feltételezhető, hogy a telekommunikációs vállalat részvényei azért voltak kapósak, mert a befektetők pozitív fejleményekre számítanak az eredmények mai közzétételétől. – A befektetők visszazárták a pozíciókat, azaz bizakodnak a Telekom teljesítményét illetően – jelentette ki Králik István, a KBC Securities brókere. A vállalat árfolyama 25 forinttal, 4,37 százalékkal 597 forintra erősödött.
A Mol 400 forinttal, 1,93 százalékkal 20 300 forintra csökkent, az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,60 százalékkal 5755 forintra esett. Az egy hónapon belül már a második akvizícióját végrehajtó Richter-papírok árfolyama viszont nőtt, bár csak 100 forinttal. Egy német fogamzásgátló termékportfóliójának megvásárlásával tovább erősítette a gyógyszeripari cég nyugat-európai pozícióját – erről beszélt Bogsch Erik vezérigazgató sajtótájékoztatóján tegnap. A vételárat a társaság részben kölcsönből fedezi azért, hogy ne használják fel az utolsó fillérig a készpénzt.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2080 ponton zárt szerdán, ez 24 pontos csökkenés. A forint kissé gyengült tegnap az euróhoz képest: szerdán délután 272,15 forinton jegyezték az előző délutáni 271,30 forint után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.